Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Istock 872834400

Var ska man bo i Phuket? | 11 bästa stränderna och områdena

Phuket, Thailands största ö, är en fantastisk destination som erbjuder en mängd olika områden och stränder, var och en med sina egna unika egenskaper. Här är en guide till några av de bästa ställena att bo på Phuket, så att du kan hitta det perfekta området som passar dina semesterönskemål.

Patong Beach

Patong Beach är känd som Phukets festhuvudstad. Området är fullt av liv, energi och ett stort antal barer, nattklubbar och restauranger. Här hittar du också den berömda Bangla Road, där nattlivet pågår fram till de tidiga morgontimmarna. Stranden är bred och vit, med många möjligheter till vattensporter och strandaktiviteter. Patong är idealiskt för dem som söker en livlig atmosfär och massor av underhållning.

Patong Beach
Beyond Kata

Kata Beach og Kata Noi Beach

Kata Beach är en familjevänlig strand, känd för sin avslappnade atmosfär och bra surfmöjligheter. Här rekommenderar vi att bo på Beyond Kata, som är en familjevänlig hotellpärla, eller Mom Tri's Villa Royale.

Kata Noi Beach, som ligger lite söder om Kata Beach, är mindre och lugnare, perfekt för dem som söker mer privatliv och ro. Båda stränderna har kristallklart vatten och mjuk sand, och området erbjuder ett bra urval av restauranger och butiker. Vid Kata Noi Beach rekommenderar vi att bo på det lyxiga 5-stjärniga Katathani Phuket Beach Resort.

Karon Beach

Karon Beach är en av de längsta stränderna på Phuket och erbjuder gott om utrymme för solbadning och strandaktiviteter. Den är mindre överfull än Patong, men ändå nära ett antal restauranger, barer och butiker. Stranden är känd för sitt gyllene sand och klara vatten, vilket gör den idealisk för simning och snorkling.

Karon Beach
Kamala Beach

Kamala Beach

Kamala Beach är idealisk för familjer och för dem som söker en mer avslappnad atmosfär. Stranden är mindre turistig än Patong och har lugnare vatten, vilket gör den perfekt för barnfamiljer. Kamala erbjuder också ett antal mysiga restauranger och kaféer längs strandpromenaden.

Nai Harn Beach

Nai Harn Beach är en av de mest natursköna stränderna på Phuket. Området är känt för sin lugna atmosfär och fantastiska landskap med kristallklart vatten och frodig, grön omgivning. Det är en populär plats bland både lokalbefolkningen och turister som söker en fridfull strandupplevelse.

Nai Harn Beach
Bangtao Beach

Bangtao Beach

Bangtao Beach är en lång, lugn strand som sträcker sig över sex kilometer. Området är känt för sina lyxiga resorts och avslappnade atmosfär. Det är en fantastisk plats att koppla av på, njuta av solen och delta i olika vattensportsaktiviteter. Bangtao har också ett bra utbud av restauranger och strandbarer. Vid Bangtao Beach rekommenderar vi att bo på Saii Phuket Laguna, BWP Bangtao Beach Resort & Spa, eller Angsana Laguna Phuket.

Freedom Beach

Freedom Beach är en avsides belägen strand som endast kan nås med båt eller genom en utmanande vandring. Stranden är känd för sin orörda skönhet och kristallklara vatten. På grund av sitt avlägsna läge är stranden ofta mindre trång, vilket ger en känsla av avskildhet och exklusivitet.

Freedom Beach
Mai Khao Beach

Mai Khao Beach

Mai Khao Beach är en av Phukets längsta stränder och är känd för sin lugn och naturliga skönhet. Stranden är idealisk för dem som söker fred och ro, långt från de mer turistiga områdena. Den ligger nära Phukets flygplats, vilket gör den praktisk för dem som har en kortare semester.

Rawai Beach

Rawai Beach är mer känd som en utgångspunkt för båtturer till de omkringliggande öarna än för simning. Området är populärt bland lokala fiskare och erbjuder några av de bästa seafood-restaurangerna på ön. Det är en utmärkt plats att uppleva den lokala kulturen och njuta av en avslappnad atmosfär.

Rawai Beach
Surin Beach

Surin Beach

Surin Beach är känd för sin exklusivitet och lyx. Området är hem för flera high-end-resorter och fina restauranger. Själva stranden är vacker med vit sand och klart vatten, och den lockar till sig en sofistikerad publik. Surin är perfekt för dem som söker en mer lyxig strandupplevelse.

Phuket Town

Även om Phuket Town inte har några stränder är det väl värt ett besök för sin rika kultur och historia. Staden erbjuder färgglada byggnader i kinesisk-portugisisk stil, livliga marknader och ett stort utbud av lokala restauranger och kaféer. Det är en utmärkt plats att uppleva det autentiska Thailand och ta en paus från strandlivet.

Phuket Town

Rejs til Phuket med Check Point Travel

Oavsett vilken typ av semester du söker har Phuket något att erbjuda. Från livliga stränder fyllda med nattliv till lugna, avskilda platser för avkoppling – det finns något för alla på denna fantastiska ö. Hitta ditt hotell på Phuket.

Se alla våra paketresor till Phuket här - både som enskild destination eller kombinerad med andra underbara destinationer i Thailand. Se även ett urval nedan.

LINE ALBUM Trip Zeed 240328 18

15

dagar
Phuket, Khao Sok och Khao Lak
  • 5 nätter på ett 4-stjärnigt hotell i Phuket
  • Atmosfär och fantastisk strand
  • 2 nätter i nationalparken Khao Sok
  • 5 nätter på ett 4+ strandresort i Khao Lak
  • Restaurang och pool med havsutsikt
  • Perfekt för både par och familjer

SEK 17 500

Från SEK 16 700

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn
Saaitara Restaurant - 03.jpg

15

dagar
Strandsemester på Phuket och Koh Yao Yai - Deluxe
  • 7 nätter på ett 4-stjärnigt strandhotell på Phuket
  • 8 km vit sandstrand och ett mysigt stadsliv i Bangtao
  • 5 nätter på en unik 4-stjärnig resort på Koh Yao Yai
  • Fantastisk utsikt, 2 vackra pooler och en underbar strand
  • Autentiskt ö-liv och massor av utflyktsmöjligheter
  • Inkl. flyg med bagage, hotell, transport och frukost

SEK 14 300

Från SEK 13 400

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn