Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Universal
Sju fantastiska nöjesparker i Orlando

Sju fantastiska nöjesparker i Orlando

Det finns knappast någon annan stad i världen med så många nöjesparker i absolut toppklass. Därför är det självklart att besöka en eller två av parkerna om ni är i Orlando under er resa till Florida. Nedan följer ett litet urval av Orlandos nöjesparker. Valet av just dessa parker beror på att det är dem våra resenärer helst vill uppleva.

1. Disneys Animal Kingdom:

Stig in i en värld fylld med magiska och exotiska djur på Disney's Animal Kingdom. Denna nöjespark är en kombination av en djurpark och en nöjespark och erbjuder en oförglömlig upplevelse för hela familjen. Se elefanter vandra på savannen, ge dig ut på safari för att möta lejon och giraffer, och besök Pandora - The World of Avatar för att utforska en magisk fantasivärld. Upplev spännande åkattraktioner som Expedition Everest och Kali River Rapids, och njut av fantastiska shower som Festival of the Lion King och Finding Nemo - The Musical.

Läs mer om Disney's Animal Kingdom på deras officiella webbplats här.

2. Disneys Magic Kingdom Park:

Välkommen till Disney's ikoniska Magic Kingdom Park! Detta är platsen där äventyr blir verklighet och drömmar går i uppfyllelse. Gå genom Askungens slott och utforska de sju temazonerna, inklusive Fantasyland, Adventureland och Tomorrowland. Åk med på ikoniska attraktioner som Space Mountain, Pirates of the Caribbean och Splash Mountain. Möta dina favoritfigurer såsom Mickey Mouse och prinsessorna, njut av fantastiska parader och fyrverkerier.

Läs mer om Disney's Magic Kingdom Park på deras hemsida här.

3. Epcot:

Epcot är en unik nöjespark som förenar teknologi, innovation och internationella kulturer. Ta en resa genom tiden i Future World och upplev spännande attraktioner som Spaceship Earth och Test Track. Utforska World Showcase, där du kan besöka paviljonger dedikerade till olika länder och njuta av autentisk mat, underhållning och shopping. Delta i festliga evenemang som Epcot International Food & Wine Festival och Epcot International Flower & Garden Festival.

Hitta mer information på deras hemsida här.

4. Universal Studios Orlando:

Stig in i filmens värld på Universal Studios Orlando. Denna nöjespark är perfekt för filmälskare i alla åldrar. Ta en spännande resa genom filmhistorien med åkattraktioner som Harry Potter and the Forbidden Journey, Revenge of the Mummy och Transformers: The Ride 3D. Upplev spektakulära shower som Cinematic Celebration och Universal Orlando's Horror Make-Up Show. Och missa inte Wizarding World och Harry Potter, där du kan utforska Hogwarts Castle och dricka en äkta butterbeer.

Få mer information på deras officiella hemesida här.

5. SeaWorld Orlando:

Se fascinerande shower med delfiner, sjölejon och spännande undervattensdjur. Upplev åkattraktioner som Mako, Kraken Unleashed och Journey to Atlantis. Få interaktiv upplevelse i Dolphin Cove och möt majestätiska späckhuggare i One Ocean-showen. Utforska djurlivet och få en inblick i havets fantastiska värld.

Planera ditt besök på deras hemesid här.

6. Discovery Cove:

Tag med på en tropisk resa till Discovery Cove, där du kan simma med delfiner, snorkla i ett korallrev och koppla av på en vit sandstrand. Det här exklusiva parkområdet erbjuder en intim och lugn upplevelse där du kommer nära djurlivet. Utforska det exotiska The Grand Reef, där färgglada fiskar simmar omkring dig, och låt dig inspireras av den frodiga naturen. Med begränsad tillgång kan du vara säker på en avslappnande och unik dag.

Läs mer på deras officiella hemesida här.

7. Disneys Typhoon Lagoon Water Park:

Det här kanske är världens vildaste och mest spektakulära vattenland. Disney's Typhoon Lagoon Water Park är ett paradis för vattenälskare och en oas för hela familjen på en varm och solig dag.

När du kliver in i parken möts du av en förtrollande lagun med kristallklart vatten som lockar dig att dyka ner i den svalkande, uppfriskande vattnet. Parken är som ett måleriskt vykort där vågorna lugnt rullar in över de vita sandstränderna och frodiga, exotiska växter skapar en tropisk äventyrsmiljö. Färgglada parasoller hänger i luften och skapar skuggiga platser för parkens besökare.

I Disney's Typhoon Lagoon Water Park finns något för alla smaker och åldrar. Oavsett om du gillar adrenalinkickande vattenrutschbanor, avslappnande flodresor eller vågbassänger, finns det en mängd unika och spännande upplevelser att välja på. På Mount Mayday kan modiga själar åka nedför Crush 'n' Gusher, en hisnande vattenrutschbana med hög hastighet och skarpa kurvor. För en mer avkopplande upplevelse kan du hoppa på Miss Adventure Falls, Floridas längsta flottränna, som tar dig till en tropisk ö med gömda skatter och äventyrliga historier.

Läs mer om kanske världens vildaste vattenland här.