Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Istock 1133962007

Phuket Old Town: En resa genom tiden

Phuket Old Town är hjärtat av Phukets kulturella och historiska arv. Beläget på öns östra sida erbjuder denna charmiga stadsdel en unik blandning av gammaldags charm och modern thailändsk kultur. Phuket Old Town är känt för sina färgglada byggnader, livliga marknader och en blandning av kinesisk, portugisisk och thailändsk arkitektur som berättar om öns rika historia och kultur.

Historien bakom Phuket Old Town

Phuket Old Town grundades i slutet av 1800-talet under en tid av ekonomisk tillväxt, driven av tennbrytning, vilket lockade invandrare från Kina och Portugal. Denna blandning av kulturer har satt sin prägel på stadens arkitektur och atmosfär. Stadens gator är fyllda med välbevarade byggnader i sino-portugisisk stil, vilket vittnar om en tid då Phuket var ett viktigt handelscentrum i regionen.

1 (1)
3

Arkitektur och byggnader

Den arkitektoniska stilen i Phuket Old Town är en unik kombination av kinesisk och portugisisk påverkan, känd som sino-portugisisk arkitektur. Dessa byggnader kännetecknas av sina färgglada fasader, dekorativa kakelplattor och välvda fönster. Många av de gamla butikshusen har restaurerats och omvandlats till kaféer, konstgallerier, butiker och restauranger, vilket gör det till ett perfekt område att utforska till fots.

Thalang Road är en av de mest kända gatorna i Phuket Old Town och är känd för sina färgglada byggnader och livliga atmosfär. Här kan besökare hitta en blandning av traditionella butiker, lokala restauranger och moderna kaféer. En annan populär gata är Soi Romanee, som en gång var känd för sina bordeller men nu har blivit en av de mest charmiga gatorna i staden, med sina vackert restaurerade byggnader och mysiga atmosfär.

Marknader och shopping

Phuket Old Town är hem för flera marknader som erbjuder en autentisk shoppingupplevelse. Sunday Walking Street Market, även känd som Lard Yai Market, är ett måste. Varje söndagskväll förvandlas Thalang Road till en livlig marknad med stånd som säljer allt från lokalt hantverk och souvenirer till läcker gatumat. Marknaden är också en utmärkt plats att uppleva lokal musik och underhållning.

Phuket Weekend Market, även känd som Naka Market, ligger strax utanför Phuket Old Town och är en av de största marknaderna på ön. Här kan besökare hitta ett stort urval av kläder, accessoarer, hantverk och antikviteter samt en mängd thailändska gatumaträtter som ger en smakupplevelse av det lokala köket.

Kunst

Kultur och konst

Kulturen i Phuket Old Town är djupt rotad i dess historia och befolkningens blandade bakgrund. Staden är hem för flera tempel och helgedomar, såsom Jui Tui Shrine och Put Jaw Temple, som är de äldsta kinesiska templen i Phuket. Dessa tempel spelar en viktig roll i det lokala samhället och är populära besöksmål under årliga festivaler som Vegetarian Festival.

Phuket Old Town är också ett centrum för konst och kultur på ön. Det finns flera konstgallerier och kulturcentrum där besökare kan uppleva lokal konst och hantverk. Stadens gator är ofta prydda med gatukonst, vilket ger staden en modern och kreativ atmosfär.

Mat och kulturella upplevelser

Matälskare kommer att finna Phuket Old Town som ett paradis med ett brett utbud av kulinariska upplevelser. Staden erbjuder allt från lokala gatukök som serverar traditionella thailändska rätter som pad thai och som tam, till mysiga kaféer och gourmetrestauranger som erbjuder både thailändskt och internationellt kök.

Raya Restaurant är en av de mest kända restaurangerna i staden, känd för sin autentiska thailändska mat och historiska miljö. För dem som vill prova något lokalt är Mee Ton Poe ett bra val, berömt för sina Hokkien-stil nudlar.

4