Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Big Buddha

Big Buddha Phuket: Öns ikoniska monument

Big Buddha, eller Den Store Buddha, är en av Phukets mest imponerande attraktioner och en oumbärlig destination för alla besökare på den thailändska ön. Denna monumentala staty, som tronat majestätiskt över ön, erbjuder inte bara en visuell upplevelse utan också en djup spirituell resa.

Historien bakom Big Buddha

Byggandet av Big Buddha började 2004, och monumentet invigdes officiellt 2015. Statyn är tillägnad Buddha och symboliserar fred och välstånd. Den är designad i traditionell thailändsk stil med en modern twist, vilket gör den till ett unikt exempel på thailändsk konst och kultur.

Big Buddha Phuket
5

En monolitisk skönhet

Den Store Buddha är en enorm staty som står 45 meter hög och är byggd av vit marmor, vilket gör den både strålande och majestätisk. Statyn är placerad på Nakkerd Hill, som erbjuder en spektakulär utsikt över Phuket stad och dess omgivningar. Även om det är möjligt att se Big Buddha på långt avstånd, är det på nära håll som dess skönhet verkligen kommer till sin rätt.

Spirituell betydelse

Big Buddha är mer än bara en turistattraktion; det är en viktig religiös och spirituell plats. Många besökare kommer hit för att meditera, söka inre ro eller helt enkelt njuta av den fredliga atmosfären. Templet runt Big Buddha är också en populär plats för buddhistiska ceremonier och offeringar.

Temple Carving At Big Buddha Phuket
6

Utsikt och upplevelser

Från toppen av kullen där Big Buddha står, är det en fängslande panoramautsikt över Phuket. Det är en idealisk plats för att ta fantastiska bilder och njuta av öns naturliga skönhet. Området runt Big Buddha inkluderar även små butiker där man kan köpa souvenirer och lokalt hantverk.

Praktisk information

Big Buddha är lättillgänglig med bil eller scooter, och det finns parkeringsplatser nära platsen. Entrén är gratis, men donationer för underhåll och byggande av ytterligare tempel och faciliteter är välkomna. Det rekommenderas att bära lämpliga kläder, då det är en religiös plats; axlar och knän bör vara täckta.